Elevii silitori au primit bursele de merit inainte de Paste

Scris de Oana Diaconescu
872 vizualizari

Gazeta de Stalpeni v-a informat in legatura cu acordarea burselor de merit pentru elevii de la Liceul I C Peterscu aici.

Daca vestea ca elevii cu rezultate deosebite la invatatura vor beneficia de acesti bani , a fost o una buna, vestea si mai buna a venit joi, 29 aprilie 2021, cand cei 30 de copii au intrat in posesia lor.

Astfel, s-au acordat cate 175 lei fiecarui copil, bani aferenti lunilor februarie si martie, desi, cu totii stim ca semestrul I a inceput  in luna septembrie. Si normal ar fi fost ca elevii sa primeasca aceste burse retroactiv,  de la inceputul anului scolar.

Aceasta nelamurire este explicata de catre unele surse din conducerea Liceului Tehnologic I C Petrescu Stalpeni, astfel:

Bursele se acorda din semestrul II, dupa validarea situatiei scolare pe semestrul I, pentru clasele de inceput, respectiv a 5 – a si a 9 – a . Este corect sa se primeasca 75 lei pe luna  februarie pentru ca a fost si vacanta, si 100 lei pentru luna martie.

Va reamintim ca aceste burse de merit sunt alocate din fonduri virate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii scolilor din intreaga tara si nu din bugetul local. Care este sarac, dupa cum ni se tot spune.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate