Compunerile care au castigat locul II (Andreea Maria Pătru)

Scris de Oana Diaconescu
418 vizualizari

COMUNA, PRIVITĂ DIN VIITOR

de Andreea Maria Pătru

Se spune că „acasă” este acolo unde te simți iubit, apreciat și în siguranță. Chiar dacă, material, sunt câteva lipsuri, pot spune sincer că această comună, Stâlpeni, mi-a trezit aceste semtimente și amintiri de neuitat.

Ce îmi place în comună este faptul că se realizează activități extrașcolare. Una dintre ele fiind dansurile populare la care particip și eu cu plăcere, bucurându-mă de fiecare repetiție și spectacol.

În ultimul an am început să mă gândesc mai serios la viitorul meu. Am realizat că mi-ar plăcea să fiu medic. Dacă în comuna mea s-ar construi un spital, la terminarea studiilor, m-aș întoarce și aș lucra cu tot dragul pentru consătenii mei.

La împlinirea celor optsprezece ani, când voi putea să-mi exercit dreptul la vot, voi fi în primul an de facultate. În timp ce eu îmi voi desăvârși studiile, fața comunei va începe să se schimbe.

La revenirea mea în comună, voi practica meseria de medic într-un spital dotat cu aparatură modernă. În această direcție, ar trebui să existe și posibilitatea înființării de cabinete pe specialități, unde locuitorii comunei să poată merge fără reținere.

Sigur voi face parte din comitetul de administrație al școlii și-n această calitate voi dori să sprijin, cu toată puterea, buna funcționare a sistemului de învățământ. Acest lucru se va realiza printr-o bună dotare a școlii, cu mobilier si aparatură modernă.

O latură sensibilă a vieții comunei este agricultura. Comuna noastră a fost o mare producătoare de fructe. După 1989, când CAP-ul s-a desființat, pomicultura a fost lăsată în părăsire. Oamenii ar putea să defrișeze pomii îmbătrâniți și să planteze alți pomi tineri care ar aduce venituri mari.

Același lucru ar trebui gândit și în legătură cu creșterea animalelor. Fructele, laptele și carnea vor fi valorificate. În acest scop, va trebui să existe o fabrică care să cuprindă trei secții: una de prelucrare a laptelui, alta de prelucrare a cărnii si o secție de fabricarea de conserve.

Pentru ca aceste obiective să fie realizate, aș încerca să conving tinerii plecați în străinătate, cu posibilități materiale, să facă investiții pe teritoriul comunei. Astfel, s-ar crea noi locuri de muncă, iar comuna s-ar repopula așa cum a fost cândva.

Sper ca visul meu să devină realitate!

Foto: freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate