Compunerile care au castigat locul II (Elena Adelina Roșu)

Scris de Oana Diaconescu
428 vizualizari

Stâlpeni, comuna noastră

de Elena Adelina Roșu

Așezată pe Valea Râului Târgului, se află comuna mea. Satul meu natal este locul unde îmi petrec copilăria. Fiecare anotimp este unic pe ulițele acestuia, iarna își așterne covorul alb și strălucitor, toamna oamenii își strâng bogata recoltă, primăvara aduce ghioceii mult așteptați, iar vara copiii se joacă în gârla satului.

Părinții și bunicii mei sunt oameni credincioși, care mă îndrumă să respect oamenii și să învăț pentru a ajunge un om corect în viață. Chiar dacă sunt mică, eu conștientizez nevoile și greutățile pe care sătenii le îndură zi de zi. Când voi crește mare, îmi voi ajuta satul așa cum voi putea eu mai bine, deoarece aș dori ca și satul meu să devină o comună europeană.

Dacă aș fi primar, aș asculta necazurile și bucuriile oamenilor, zilnic, săptămânal, nu doar la patru ani. Primăria Comunei Stâlpeni aș dori să fie un loc primitor, cu angajați care să rezolve problemele, nu să fie un loc de temut, în care nu pot intra.

În mandatul meu de primar, aș atrage investitori, fonduri europene pentru a creea locuri de muncă oamenilor, deoarece comuna noastră avea cea mai mare fabrică de cherestea, în care lucrau mii de muncitori. Școlile ar fi dotate cu table interactive, acces la internet, aș introduce programul „Școală după școală”, pentru a ajuta copiii și părinții.

Pentru a realiza aceste proiecte, părinții mei mi-au spus:„Părăsește satul tău, dar nu te lăsa părăsit de sat”.

Foto: freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate