[SOLICITARE] Cetățenii din Stâlpeni cer transport școlar gratuit

Scris de Daniel Dobrisan
177 vizualizari

S-a scris chiar luna trecută aici, la Gazeta de Stâlpeni, despre lipsa transportului elevilor și despre cum Legea Educației Naționale spune foarte clar că transportul elevilor, de acasă până la școală și de la școală până înapoi acasă, ar trebui să fie gratuit.

Spun că ar trebui pentru că în realitate lucrurile nu stau deloc așa, deoarece elevii din comuna Stâlpeni nu beneficiază de transport gratuit. Există un contract încheiat de primărie, dar acesta este suportat și de către părinții elevilor sau, după caz, fiecare părinte se descurcă cum poate și aduce cu mijloace personale copiii la școală. Cam așa arată realitatea mai exact.

În aceste condiții, părinții cer public Primăriei Stâlpeni să faciliteze accesul elevilor la școală. Cu alte cuvinte, să se alinieze Legii Naționale a Educației și să ofere transport școlar gratuit. Vorbim despre cazuri în care copiii trebuie să meargă un kilometru și jumătate pe jos sau mai mult până la școală, plus aceeași distanță înapoi, zilnic.

Unii dintre cititori vor spune probabil că „înainte, noi mergeam și 5 km pe jos până la școală pe zăpada aia mare de un metru și nu ne mai văitam”… Oameni buni, nu e vorba despre asta. Și eu mergeam mult pe jos până la școală, dar vremurile de demult nu se compară cu vremurile prezente.

Este important să înțelegem că toate condițiile, de la cele de securitate rutieră la cele de mediu, cu temperaturi care fluctuează în cursul zilei, s-au schimbat. Trecutul nu poate fi folosit ca măsură de comparație în acest caz. În plus, vorbim despre respectarea legii și asigurarea unor condiții sigure și accesibile pentru educația copiilor noștri în anul 2023.

Vremurile s-au schimbat, iar prioritățile trebuie să se adapteze pentru binele copiilor noștri. Este crucial să se găsească resurse pentru a facilita transportul gratuit al elevilor, așa cum se găsesc resurse pentru alte achiziții sau evenimente.

Această solicitare a unui părinte este publică și se poate vedea pe grupul de Facebook „Stâlpeni, comuna noastră!” și cu siguranță că, dacă ar fi întrebați, părinții elevilor ar fi bucuroși să discute această problemă cu autoritățile. Dar pentru aceasta, autoritățile trebuie să fie deschise la dialog și să se implice în rezolvarea acestei chestiuni importante pentru educația elevilor.

Foto: facebook primăria Stâlpeni


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate