[EDUCAȚIE] Ce se întâmplă cu programul „Masă caldă în școli” la Stâlpeni?

Scris de Daniel Dobrisan
277 vizualizari

Premierul României i-a cerut în ședința de Guvern, Ministrului Educației Ligia Deca, dimensionarea corectă a proiectului „Masă caldă în școli”, tot el precizând că acest proiect trebuie să continue și în anul 2024. Cel mai probabil, aceste declarații vin după ce surse din partidul liberal au spus că proiectul ar urma să fie amânat.

Proiectul „România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, prevedea extinderea acestui program pentru un milion de elevi, deși în momentul de față, acesta nu ajunge nici măcar la 200.000 de elevi și, dacă nu se vor găsi bani pentru majorarea pensiilor, conform unor surse din coaliția de guvernare, este posibil ca nici aceștia să nu mai beneficieze de acest program.

Menționez că pentru comuna Stâlpeni, a fost inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local denumit „Masă caldă gratuită”, încă din anul 2020. Acesta a fost depus ca inițiativă cetățenească la primăria Stâlpeni și înregistrat sub nr 4298/2020. El este unul foarte asemănător cu cel al Guvernului României și conține atât raportul de specialitate pe baza căruia ar putea fi implementat prin includerea în proiectul de buget și am precizat și impactul financiar estimativ pe care l-ar reprezenta implementarea sa.

Cu toate acestea, Primăria și Consiliul Local Stâlpeni au reușit ca timp de peste 3 ani să amâne și să se prefacă că acest proiect nu există, refuzând tacit aprobarea și implementarea sa. Și nici nu a făcut demersuri la guvern ca, așa cum se întâmplă la Țițești, spre exemplu, și elevii din comuna noastră să beneficieze de acest program pilot.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate