[RECOMANDARE DE CARTE] „Atenție cu Intenție” de Dragoș Pătraru

Scris de Daniel Dobrisan
97 vizualizari

Suntem în cea de-a doua săptămână a seriei noastre „O carte bună”, prin care vă prezint cărți care merită citite, care să vă atragă atenția, care pot să nu fie pe placul dumneavoastră, dar care să vă ajute și să vă fie de folos.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre o carte care m-a captivat recent și care cred că merită atenția voastră. Este vorba despre „Atenție cu Intenție” scrisă de nimeni altul decât Dragoș Pătraru, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte precum Starea Nației, Starea Sănătății și altele.

Cartea , „Atenție cu Intenție” este mai mult decât o simplă carte, este o invitație la reflecție asupra modului în care ne îndreptăm atenția, fiind inspirată de episoadele podcastului Starea Nației. Aceasta oferă o incursiune fascinantă în diverse subiecte, de la democrație și dezbinare, până la aspecte precum nutriția, stresul și modul de viață. Este o provocare la auto-reflecție și la gestionarea cu înțelepciune a celei mai prețioase resurse pe care o avem: atenția noastră. Este un ghid amplu care te provoacă să îți examinezi obiceiurile, alegerile și direcția în care îți îndrepți atenția.

Autorul începe cu o întrebare simplă și totuși profundă: „De ce?” Cartea ne îndeamnă să analizăm atent motivațiile din spatele acțiunilor noastre, să ne oprim și să reflectăm asupra direcției în care ne îndreptăm atenția. Ne conduce la conștientizarea importanței de a aloca atenția către aspecte benefice și sustenabile, atât pentru propria noastră evoluție, cât și pentru binele societății și al mediului înconjurător.

Într-o eră dominată de reclame și manipulare, Dragoș Pătraru ne încurajează să ne conștientizăm alegerile și să decidem în ce direcție ne îndreptăm. Cartea te provoacă să te oprești și să îți evaluezi acțiunile, încurajându-te să faci schimbări pozitive pentru tine și pentru lumea din jur.

O caracteristică notabilă a cărții este diversitatea subiectelor abordate, reflectând varietatea episoadelor din Starea Nației. De la aspecte sociale și economice la întrebări legate de modul în care ne gestionăm timpul și energia, „Atenție cu Intenție” oferă sfaturi practice și perspective relevante pentru viața de zi cu zi.

Cartea nu se oprește doar la nivelul reflecției personale. Ea te încurajează să îți extinzi orizonturile literare și să explorezi mai multe cărți. Aceasta, pentru mine, a fost „defectul” său principal, căci mi-a deschis drumul către alte cărți minunate, cu toate că, recunosc, a fost și o provocare financiară, dar care a meritat, pentru că este o investiție în viitor.

Dacă sunteți în căutarea unei lecturi care să vă provoace gândurile și să vă ajute să vă dezvoltați personal, „Atenție cu Intenție” este alegerea perfectă. Cartea poate fi găsită pe BookZone și în majoritatea librăriilor, iar în perioada actuală beneficiați și de reduceri atractive.

Așadar, încurajez cu căldură fiecare cititor să se avânte în această călătorie literară. Sper să vă placă și să vă ajute. Lectură plăcută și descoperiri noi!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate