Anii mei frumosi de liceu …

Scris de Madalina Andrei
1,1K vizualizari

De ceva vreme ma gandesc sa scriu despre anii frumosi de scoala din Liceul ,,I.C. Petrescu”. Liceu cu prestigiu in vremea mea, acum ceva ani, care a dat societatii oameni destepti, slefuiti si indrumati de cadre didactice de exceptie. A fost un liceu cu profil uman si real, unde numai elevii de liceu, incepand cu clasa a 9 a, erau cate trei clase.

Sa vorbesc despre respect? da, respectul elevului fata de profesor era impecabil, desi domnii profesori de atunci erau severi cand era vorba de materia care ni se preda si docili atunci cand era cazul.

Marturisesc, da, acei ani de liceu au fost anii cei mai frumosi de scoala. Eram in grupul coral al doamnei Stanescu, mergeam la concursuri prin judet, castigam premii… Profesorii se mandreau cu noi pentru ca majoritatea elevilor, atunci cand erau la ore si erau ascultati, invatau pentru ca le era rusine sa se ridice in picioare in fata profesorului si sa nu spuna nimic.

Imi cer scuze, dar parca astazi toate acestea s-au pierdut. S-a pierdut respectul, dragul de a invata si a merge la scoala. De ce oare?

Nu vreau sa mai lungesc vorba, vreau doar sa fac o mare plecaciune in fata profesorilor mei pe care ii pretuiesc si astazi:

 • Olteanu Ioana (diriginta mea)
 • Olteanu Stefan
 • Olteanu Vasilica
 • Braslasu Maria
 • Postelnicu Elena
 • Panainte Maria
 • Durigu Eugenia
 • Stanescu Florin
 • Diaconescu Elena
 • Nitescu Vasile
 • Nitescu Maria

Profesori din Stalpeni care au tinut Liceul la standarde inalte. Astazi vin cu o intrebare:

Unde te-ai pierdut tu, Liceu „I. C. Petrescu” de odinioara?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

2 comentarii

Stănciulescu 4 februarie 2021 - 19:09

Oameni deosebiți, dascăli cu har, dar… elevi responsabili și dornici de afirmare!!! Din păcate, astăzi multe s-au „pierdut”!!! Oameni, dascăli sunt… sunt destul de mulți și competenți, numai că „setea” de cunoaștere, „dorința” de mai bine s-a minimalizat!!! 😪😪😪

Raspunde
Mircea Petre 4 februarie 2021 - 23:09

Frumos scris si miscatorare intrebarea de final.Bravo Madalina!

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate