[BANI EUROPENI] 250 de milioane euro puși la dispoziție prin PNRR pentru cumpărarea de microbuze școlare, inclusiv la Stâlpeni

Scris de Redacție
348 vizualizari

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat joi, 18 mai 2023, apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”. Conform ghidului solicitantului, programul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, iar alocarea financiară totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 milioane de euro, fără TVA. Respectiv 1.237.075.000 lei la un curs InforEuro aferent lunii aprilie 2023 de 1 euro/4,9483 lei.

Este cel de-al treilea program major lansat de acest minister, după primul program pentru educație care are ca obiectiv digitalizarea mediilor de învățare, dezvoltarea infrastructurii școlare și dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, din rețeaua de învățământ, al doilea program fiind „Școala Verde”, prin care se urmărește construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi, eficiente energetic, clădiri în care se desfășoară procesul de educație.

Obiectivul acestui apel, conform site-ului Fonduri Structurale, „vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.”

De specificat faptul că UAT Stâlpeni este singura comună din județul Argeș care nu dispune de microbuze școlare, transportul elevilor fiind efectuat cu o firmă privată din Mioveni, printr-un contract încheiat de Primăria Stâlpeni cu SC DALINA VESTCAR SRL.

Documentele necesare pentru scrierea de proiecte pentru accesarea cestor fonduri europene le puteți descărca de aici, iar informațiile suplimentare pentru depunerea cererilor de finanțare pentru toate programele se pot obține folosind adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate