Soy de Stalpeni con orgullo

Scris de Mircea Petre
280 vizualizari

Fac parte, aici in Spania, din grupul, „Soy de Parla con orgullo”, adica, „sunt mandru ca sunt din Parla”.

Ce vrea sa fie asta? Parla este un oras, suburbie a Madridului, in care locuiesc de vreo 18 ani, adica de cand am venit prima oara in Spania. Grupul, Soy de Parla con orgullo, este creat de locuitorii orasului pentru locuitorii orasului si este, daca vreti, corespondentul grupului, Stalpeni comuna noastra.

De ce am adus in atentia dumneavoadtra grupul spaniol? Pentru ca saptamana trecuta, in zilele Pastelui catolic, s-a organizat, la initiativa unor parleni (vine de la Parla), o actiune de plantare de arbori si arbusti in jurul orasului. Cum de Paste autoritatile spaniole au interzis deplasarile intre comunitati din cauza pandemiei de COVID-19, oamenii s-au gandit sa iasa la aer, loco, imbinand frumosul cu utilul si spiritul cetatenesc cu respectarea normelor impuse de autoriati.

„Obiectivul nostru a fost plantarea a 1000 de ulmi, frasini si tufe de trandafiri”, spunea unul dintre organizatorii actiunii. „Dar vrem sa plantam 30.000 de arbori si arbusti, care vor crea un plaman unic pentru orasul nostru. Pentru cine nu a participat, nu va faceti probleme. REPETAM. Continuam sa muncim impreuna pentru ca noi credem ca putem crea o alta Parla”.

De-a lungul a celor 3 zile in care s-a desfasurat actiunea de plantare au participat, conform organizatorilor, 400 de familii, adulti, tineri si copii. Acum, daca e sa revenim acasa, o actiune de plantare de arbori se pune la cale si la Stalpeni, la initiativa unor tineri inimosi si cu dragoste de locurile natale.

Din cate stiu, actiunea merge un pic la relanti, pentru ca putini sunt cei care vor sa participe.

Vorbeam cu cineva din Stalpeni mai zilele trecute si imi spunea ca ceea ce s-a propus, este o prostie, ca ceva se urmareste cu actiunea asta si ca in afara de cativa nebuni, nimeni n-o sa bata coclaurile sa puna puieti.

Atunci mi-au venit in minte cele 400 de familii parlene care au iesit 3 zile la rand, in zile de sarbatoare, cu mic cu mare, la o actiune ce impunea voluntariat. Apropo! In ultima poza il putem vedea si pe primarul din Parla, venit sa „puna puieti”.

Gazeta asteapta cu nerabdare sa publice poze de la iesirea in numar mare a concetatenilor nostri la actiunea de plantare de arbori, actiune civica care ar demonstra tuturor, mandria de a fi stalpenean.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate