O noua sansa pentru transparenta

Scris de Daniel Dobrisan
484 vizualizari

A fost anuntata sedinta ordinara a Consiliului Local Stalpeni, iar primul proiect de pe ordinea de zi este “dotarea si monitorizarea, prin inregistrare audio-video a sedintelor Consiliului Local Stalpeni”.

Altfel spus, proiectul pentru inregistarea si publicarea sedintelor mai primeste o sansa si este adus din nou in dezbatere de catre consilierii locali ai OPOZITIEI.

CE S-A INTAMPLAT DATA TRECUTA?

Data trecuta proiectul a picat prin amanare, pe motiv ca nu sunt fonduri, insa trebuie cunoscute cateva aspecte despre acea sedinta.

  1. Sedinta in care a fost amanat proiectul s-a tinut pe Whatsapp unde nu a putut exista o dezbatere reala.
  2. Sedinta a fost una extraordinara, drept pentru care a fost convocata cu doar 3 zile inainte de a avea loc.
  3. PSD Stalpeni a avut majoritate, avand 7 consilieri locali fata de cei 6 ai opozitiei.

CE SE VA SCHIMBA DE DATA ASTA?

  1. Sedinta nu se va mai desfasura pe Whatsapp, ci fizic, ceea ce permite o dezbatere, ba mai mult, permite si accesul cetatenilor la sedinta, lucru care conteaza extrem de mult in luarea unor decizii;
  2. Sedinta va fi una Ordinara, ceea ce inseamna ca a fost convocata cu 5 zile lucratoare inainte de a avea loc, (in cazul nostru 7 zile daca tinem cont si de weekend) iar acest aspect ajuta opozitia sa cunoasca proiectele si sa se organizeze.
  3. PSD Stalpeni nu mai are majoritate. In penultima sedinta, extraordinara, Consiliul Local Stalpeni a luat act de demisia domnului Mesteacan Eugen, iar urmatorul consilier local al PSD va trebui sa fie aprobat de judecatorie, apoi va trebui ca Prefectura de Arges sa ia act de inlocuirea dumnealui, iar mai apoi noul consilier va trebui sa depuna juramantul si sa fie investit.

Tot acest parcurs prezentat la pct. 3 nu va fi gata pana la sedinta despre care vorbim, astfel ca in momentul de fata opozitia are acelasi numar de consilieri precum puterea, ceea ce inseamna ca va fi nevoie de un singur vot in plus pentru ca proiectul sa treaca.

In concluzie, TRANSPARENTEI i s-a mai acordat o sansa, iar intrebarea este: vor vota consilierii locali pentru aprobarea proiectului de data aceasta?

Foto: freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate