[ IMPLICARE ] Hai să ajutăm și atât!

Scris de Daniel Dobrisan
271 vizualizari

De ceva timp, împreună cu colegii mei din asociația „Stâlpeni, comuna noastră!”, am reușit să realizăm proiect după proiect. Am obținut acea finanțare pentru dotarea unei săli de clasă de la Livezeni, am pus la dispoziție contul asociației pentru a strânge donații și am donat și noi, la rândul nostru, pentru refacerea acoperișului casei incendiate din Stâlpeni, am donat cu toții sânge, iar cu bonurile de masă am cumpărat alimente pentru familii care au nevoie de acestea. Și alte proiecte civice.

Cu alte cuvinte am ajutat și am făcut cu toții asta pentru că așa am dorit noi, nu ca să ne facem reclamă, nu ca să impresionăm pe cineva. În niciun caz. Am făcut toate astea pentru a ajuta alți oameni care nu au posibilitățile noastre sau care au trecut printr-un moment dificil în care au avut de pierdut.

Ca întotdeauna, există și critici. Personal nu mă deranjează cu absolut nimic cei care mă critică. Fiecare are dreptul să mă placă sau să nu mă placă. Ceea ce mi se pare însă urât este să critici activitatea în sine de a ajuta alți oameni, doar pentru că tu consideri că acel om nu merita să fie ajutat, deși în opinia celor care ajută acei oameni merită să fie ajutați atunci când au un necaz.

Cum spuneam și puțin mai sus, fiecare e liber să facă ce vrea. Total de acord, însă totodată fiecare e liber să ajute pe cine consideră de cuviință și asta nu înseamnă că un om nu poate avea nevoie de ajutor. Mi se pare total greșit să critici oameni care încearcă să ajute alți oameni, chiar dacă nu consideri asta o urgență. Dacă tu crezi că acel om nu ar fi avut nevoie de ajutor asta nu înseamnă că ai și dreptate. Dacă eu personal vreau să-mi donez timpul și banii pentru cineva atunci sunt liber să fac asta.

Cu toții avem nevoie de ajutor într-o oarecare măsură, însă gestul de a ajuta nu e despre a judeca acel om, nu este despre a-i cere să folosească ajutorul cum vrei tu, gestul în sine de a ajuta pe cineva este menit să susțină fără nicio reținere cealaltă persoană. Dacă ajuți, o faci pentru că așa vrei și pentru că îți dorești să faci bine, fără niciun alt interes.

Sper să învățăm cu toții să ajutăm mai mult și să criticăm mai puțin!

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate