Asociatia parinti profesori Stalpeni – ONG sau filiala de partid?

Scris de Oana Diaconescu
635 vizualizari

Surse apropiate Gazetei de Stalpeni ne-au oferit informatii referitoare la faptul ca actualul presedinte al Asociatiei Parinti Profesori de la Liceul Tehnologic IC Petrescu Stalpeni, dl. Dumitra Laurentiu a solicitat sa se retraga din conducerea ONG-ului, iar zilele trecute s-a desfasurat o sedinta unde s-a ales noua componenta a asociatiei:

Presedinte, doamna Tanase Georgiana, iar secretara a asociatiei, doamna Mesteacan Maria aleasa de ceilalti membri, Bolbose Cristina, Tudosescu Cristina, Ganci Marinela, Cornea Irina, Badulici Alexandra, Voican Laura.

Intrebata despre aceste alegeri, doamna director interimar a Liceului „I.C. Petrescu”, profesor Elena Postelnicu, a confirmat aceasta informatie, ca zilele trecute s-au intrunit membri ai Asociatiei si ca au hotarat demararea depunerii actelor necesare schimbarii presedintelui si a secretarului/ contabilului acestui ONG. Doamna director ne-a confirmat si desemnarea doamnei Tanase Georgiana in calitate de presedinte al asociatiei. Ba mai mult, la adresa viitoarei doamne presedinte, doamna director are numai cuvinte de lauda, considerand-o „o fata eminenta. Am fost de acord cu ea pentru ca o stiu foarte bine: este mama a trei copii, la noi in scoala toti” si, in acelasi timp “o fata exceptionala”.

Intrebata insa despre desemnarea doamnei Mesteacan Mariana in functia de secretar al asociatiei sus mentionate, doamna director a spus ca nu stie nimic, nedispunand la momentul respectiv de aceasta informatie.

Conform informatiilor de pana acum pe care le detinem, doamna Tanase Georgiana este si nora consilierului PSD de la UAT Stalpeni, domnul Tanase Valerica. Si mai stim sigur ca doamna Mesteacan Maria este sotia proaspatului angajat al Primariei Stalpeni, membru marcant al filialei locale PSD, Mesteacan Eugen. De asemenea, mai stim si ca doamna profesor Tudosescu Elena Cristina este si dumneaei un membru marcant al aceleiasi grupari politice, cu decizie judecatoreasca de consilier local, aflata in asteptarea punerii in functie de catre prefect.

In aceste conditii, ne intrebam: nu cumva Asociatia Parinti-Profesori isi pierde caracterul civic si devine, astfel, o structura politica?

Nu spunem ca membrii de partid nu pot fi membri in asociatii si fundatii. Nici nu avem cum pentru ca legea ne-ar contrazice. Dar, asa cum sustin sursele noastre, este vorba despre

“o majoritate din PSD care gestioneaza multi bani pentru imprimante si alte bunuri, sub justificarea ca le folosesc pentru elevi. Deci, strangerea echipei PSD este aproape gata si nimeni nu vede.”

Bani la care, evident se vor adauga si donatiile parintilor si ale altor persoane, donatii facilitate de insusi site-ul Gazeta de Stalpeni, printr-o actiune de buna credinta, mediatizata saptamanile anterioare.

In calitate de membru al Partidului National Liberal, doamna director Postelnicu, mai afirma ca: „Eu nu fac politica in scoala si nu am facut in viata mea. Politica o fac in partidul meu”. Salutam si apreciem transparenta doamnei director, cu atat mai mult cu cat sustine ca este un om de echipa, total dezinteresata de apartenenta politica a angajatilor liceului.

Referitor la cele doua doamne ale educatiei si politicii locale din Stalpeni, dna Mesteacan Maria si dna prof Tudosescu Cristina – Elena, doamna director ne-a mai precizat ca: „Eu nu stiu ce aveti voi de obiectat, pentru ca aceste femei, de care voi faceti referire… si peste tot spuneti aceste lucruri…. Nu este adevarat! Fiindca in scoala asta sunt cativa oameni pe care te poti baza! Printre care si doamna Mesteacan si doamna Tudosescu! Sunt niste oameni de baza in scoala!”

Asa o fi?

NOTA:  La data la care publicam acest articol, Asociatia Parinti-Profesori Grup Scolar Stalpeni este inregistrata oficial cu nr. 16286/A/2012 in Registrul Asociatiilor si fundatiilor din Romania. Membrii asociatiei, asa cum este specificat in Registrul ONG sunt:

  • Dragomirescu Iolanda Elena
  • Dumitru Viorica Elena
  • Bolbose Cristina Eugenia
  • Tudosescu Elena Cristina
  • Braslasu George Virgil
  • Voican Laura.

Asociatia are ca scop promovarea educatiei, in special in randul elevilor din Stalpeni si zona Muscel, sustinerea acordarii de sprijin financiar si stimularea activitatilor in acest domeniu.

Conducerea asociatiei este formata oficial din Presedinte: Dumitra Laurentiu, Vicepresedinte: Dragomirescu Iolanda Elena, Secretar: Dumitru Viorica, iar membri sunt Bolbose Cristina Eugenia, Tudosescu Elena Cristina, Braslasu George Virgil, Voican Laura.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate