[RECOMANDARE DE CARTE] „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

Scris de Daniel Dobrisan
129 vizualizari

Bine v-am regăsit, oameni buni, la „O carte bună”!

Astăzi vreau să vă mărturisesc ceva înainte de toate: nu mi-a plăcut niciodată să citesc cărți de economie sau de educație financiară. Pur și simplu mi se păreau grele și mă obosea foarte tare genul acesta de cărți, așa că de cele mai multe ori le evitam și mă îndreptam către cărți de dezvoltare personală.

Asta s-a întâmplat până la „Tată bogat, tată sărac”, scrisă de Robert T. Kiyosaki. Și care, deși se încadrează și la categoria dezvoltare personală, a ajutat atât să fac trecerea către cărți de educație financiară, cât și să citesc cărți de economie în toată regula.

În cartea aceasta, Robert T. Kiyosaki ne spune că principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani… dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei.

De multe ori avem impresia, așa cum bine o spune și Kiyosaki pe alocuri, că ne pricepem la tot, că știm să facem de toate și că banii sunt de fapt un noroc pe care unii îl au, iar alții nu. Un lucru pe care autorul încearcă să îl facă prin intermediul acestei cărți este să ne demonstreze că educația are un rol foarte, foarte important. Dacă noi avem o cu totul altă abordare în privința banilor și dacă privim banii dintr-o cu totul altă perspectivă, atunci este posibil să ne dezvoltăm mai mult financiar.

Kiyosaki spune că își iubește copiii și vrea să facă tot posibilul pentru ca ei să aibă parte de cea mai bună educație! Învățământul tradițional, deși este foarte important, nu mai este de ajuns dacă vrem să înțelegem ce sunt banii și cum lucrează ei.

Nu spun că după ce o să citiți cartea asta o să vă îmbogățiți peste noapte; nimeni nu vă poate învăța, garanta sau promite asta (mai ales speakerii motivaționali de pe Tik-Tok). Ce pot eu garanta dacă alegeți să citiți această carte, este că o să vă ajute să priviți cu totul altfel economisirea, investirea banilor în lucruri care contează cu adevărat și faptul că o să înțelegeți că nu este chiar un noroc chior să câștigi mai bine.

Găsiți această carte pe Libris, pe Bookzone și în multe alte librării din țară, chiar la un preț foarte avantajos; costă puțin mai mult decât o shaorma cu de toate, dar credeți-mă pe cuvânt că merită. Merită pentru că alegerile pe care le facem sunt cele care ne definesc.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate