[RECOMANDARE DE CARTE] „Prea bun ca să fii ignorat!”, de Cal Newport

Scris de Daniel Dobrisan
85 vizualizari

Bine v-am regăsit, oameni buni, la o nouă recomandare de carte care astăzi se vrea a fi mai mult decât doar o simplă recomandare. Îmi doresc să pornesc poate chiar o dezbatere, în ideea de a avea succes sau, mai bine spus, în înțelegerea a ceea ce avem nevoie pentru a obține succesul în sfera profesională.

Când am decis că este necesar să mă dezvolt personal am primit, printre multe altele, un sfat, acela că trebuie să-ți urmezi pasiunea, să faci ceea ce îți place, căci așa vei ajunge la succes. Sincer să fiu, am crezut foarte mult timp în această idee, numai că am constatat, după ceva timp, că doar a face ceea ce îți place nu-ți asigură succesul.

Ca să ai succes nu trebuie doar să-ți urmezi pasiunea și așa spune și Cal Newport în această carte recomandată. Trebuie mai degrabă să acumulezi un „capital” de carieră. Asta înseamnă muncă, asta înseamnă să acorzi foarte multe ore de muncă domeniului respectiv, iar odată ce faci asta, vei deveni bun în meseria ta. Iar așa cum spune și titlul cărții de astăzi, cu cât devii mai bun, cu atât vei deveni mai greu de ignorat.

Cal Newport ne atrage atenția, prin cartea sa, că este mult mai importantă competența obținută prin multă muncă, decât urmărirea pasiunii. Iată ce spune una din recenziile acestei cărți: „De ce este competența mai importantă decât pasiunea, când ești în căutarea unui job extraordinar? So Good They Can’t Ignore You: Why Skills Trump Passion in the Quest for Work You Love de Cal Newport reprezintă un alt punct de vedere cu privire la factorii care contează cel mai mult pentru a cunoaște succesul în carieră.”

Prin urmare Cal Newport nu este de acord cu faptul că pasiunea este cel mai important factor care îți poate garanta succesul în carieră, ci consideră că mai degrabă abilitățile pe care le deții sunt responsabile pentru acest lucru. Pentru că, în viziunea lui, când vine vorba de carieră, nu ar trebui să ne gândim în primul rând la care este locul de muncă potrivit pentru noi, ci la care este maniera potrivită în care ar trebui să acționăm la locul de muncă.

Cartea „Prea bun ca să fii ignorat!” o găsiți pe bookzone. Vă recomand să o achiziționați și să o citiți pentru că mie mi-a oferit o perspectivă cel puțin interesantă a obținerii succesului, așa cum sper că o să vă ofere și dumneavoastră.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate