[RECOMANDARE DE CARTE] „Inteligență emoțională în Leadership” de Daniel Goleman, Annie McKee și Richard Boyatzis

Scris de Daniel Dobrisan
59 vizualizari

Cartea „Inteligență emoțională în Leadership”, scrisă de Daniel Goleman în colaborare cu Annie McKee și Richard Boyatzis și publicată în 2019, explorează impactul inteligenței emoționale asupra liderilor și organizațiilor. În această recenzie, voi evidenția aspectele pozitive ale cărții și voi sublinia motivele pentru care o recomand prin intermediul acestui articol.

În prima parte a cărții, autorul prezintă tipurile de lideri observați în timpul activității sale, iar apoi se concentrează asupra situațiilor în care inteligența emoțională a fost determinantă pentru succesul sau eșecul acestora. Abordarea oferă cititorului o perspectivă asupra modului în care inteligența emoțională poate influența rezultatele în diferite contexte.

Un punct forte al cărții este accentul pus pe „competențele de conducere” esențiale pentru dezvoltarea inteligenței emoționale în leadership: autocunoașterea, stăpânirea de sine, conștiința socială și gestionarea relațiilor. Autorul ilustrează aceste competențe cu numeroase exemple concrete și oferă situații de tip „așa DA” și „așa NU” pentru a evidenția diferențele dintre un lider eficient și unul care nu acordă importanță inteligenței emoționale.

Un aspect apreciat este abordarea practică a autorului, care demonstrează modul în care liderii reali, nu doar teoretici, au aplicat sau au ignorat inteligența emoțională în luarea deciziilor. Acest aspect face ca informațiile prezentate să fie mai apropiate de realitate și relevante pentru cititori.

Recomand cartea pentru oricine ocupă o poziție ierarhică în cadrul organizațiilor sau pentru cei interesați de dezvoltarea personală, fiind convins că principiile prezentate în carte sunt aplicabile nu doar în mediul profesional, ci și în relațiile personale. Subliniez disponibilitatea cărții în librării din țară, pe Bookzone și în Cărturești, și încuraj cititorii să o exploreze.

Apreciez că merită citită pentru conținutul său practic, pentru exemplele relevante și pentru abordarea echilibrată între teorie și aplicarea în practică.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate