[RECOMANDARE DE CARTE] „Banii în mișcare”, de Iancu Guda

Scris de Daniel Dobrisan
120 vizualizari

Iancu Guda este moderatorul și realizatorul emisiunii „Banii în mișcare” de pe DIGI24. Emisiunea abordează aspecte legate de gestionarea finanțelor, atât pentru persoane fizice, cât și pentru juridice. Indiferent dacă dorim să gestionăm banii familiei sau să conducem o afacere, cartea sa oferă sfaturi esențiale.

În introducerea mea în lumea cărților de educație financiară, am menționat titlurile lui Robert Kiyosaki, „Tată bogat, tată sărac” și „Cadranul Banilor”. Aceste cărți excelente sunt recomandate ca punct de plecare, iar ele au fost și prima mea opțiune înainte de a aborda cartea lui Iancu Guda.

O caracteristică importantă a cărții este abordarea realistă a autorului. Iancu Guda subliniază că obținerea bogăției peste noapte nu este fezabilă și că percepția asupra termenului „bogat” este relativă.

Autorul începe prin a evalua percepția noastră asupra bogăției, evidențiind riscurile asociate cu acumularea rapidă a acesteia și pericolele creșterii pasivelor în detrimentul prosperității financiare. După înțelegerea diferenței dintre bogăție și independență financiară, cartea oferă 10 pași practici pentru atingerea prosperității.

Îmi permit să vă asigur că această carte este valoroasă. Am simțit că am câștigat mult după finalizarea lecturii, extrăgând beneficii semnificative, cum ar fi înțelegerea termenilor financiari de bază și aplicarea lor în practică.

Unul dintre primele apeluri la acțiune pe care l-am adoptat după lecturarea cărții a fost constituirii unui fond de urgență echivalent cu șase luni de cheltuieli. Apoi, am început să economisesc în conturi de economii și depozite bancare, cu planuri de a investi în fonduri mutuale mai târziu în cursul acestui an.

Înainte de a încheia, autorul evidențiază două beneficii importante: îndrumarea către investiții inteligente și modul de implicare a copiilor în educația financiară.

„Banii în mișcare” poate fi găsită pe eMAG, și vă recomand cu căldură să o citiți. Deși ar fi multe altele de spus despre carte, pentru a nu vă plictisi, vă las să o descoperiți singuri, încheind acest articol așa cum face și autorul: „Banii sunt întotdeauna în mișcare! Fii înțelept și fă-i să lucreze pentru tine, familia ta și afacerea ta!”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate