Zaii din Primarie

Scris de Mircea Petre
715 vizualizari

Asa dupa cum ne-a obisnuit, unul dintre tinerii comunei, Daniel Dobrisan, vine cu o idee (a cata?) in sprijinul ridicarii calitatii vietii in comuna noastra.

Este vorba despre „Vinerea Verde”, o actiune civica venita dinspre Ministerul Mediului, actiune pe care tanarul Dobrisan o propune atat cetatenilor comunei, cat si autoritatilor locale. In esenta, ideea este de constientizare a noastra a tuturor ca suntem una cu natura care ne inconjoara, ca suntem interdependenti si ca resursele si posibilitatile acesteia nu sunt inepuizabile. Putem, asadar, fiecare dintre noi, cetateni, elevi, cadre didactice sau angajati ai Primariei – vrea sa ne spuna Dobrisan -, sa aratam respect si responsabilitate fata de mediu si sa actionam in consecinta.

La Stalpeni exista insa o problema. Anchilozarea administratiei locale ce se calauzeste dupa paguboasa zicala romaneasca, „lasa ca merge si asa”, da tonul abandonului pe care l-au imprumutat si cetatenii. La noi putini sunt cetatenii prietenosi cu mediul, iar cei care se implica in actiuni de ecologizare sunt si mai putini.

Asa cum spuneam, tonul il dau autoritatile locale pentru ca nu se implica deloc in identificarea si pedepsirea „Zailor”, a celor care polueaza malurile raului, zavoiul si in general comuna. Chiar daca li se da mura in gura, numele infractorilor, nu se implica pentru ca nu au capacitatea sa inteleaga importanta protejarii mediului, ei insisi fiind niste bieti „Zai” care polueaza prin ignoranta, ineficienta si rea vointa, institutia Primariei.

–  Daniel Dobrisan, daca Zaii din Primarie, platiti gras din bugetul local, ne-au obisnuit cu ineficienta, hai sa le aratam noi ca in comuna exista destui Dobrisani care, gratuit si din dragoste pentru natura, incearca sa contrabalanseze aceasta stare de fapt.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate