Zai polueaza, iar autoritatile il acopera

Scris de Mircea Petre
1,4K vizualizari

Fara doar si poate, Stalpeniul este o comuna abandonata de autoritati, o comuna in care fiecare face ce-l taie capul, iar adevarul asta se verifica aprope zilnic cand vine vorba de poluarea zavoiului de pe malurile Raului Targului.

Au trecut cateva saptamani de cand ONG-ul „Stalpeni, comuna noastra!”, a adunat peste o suta de saci de gunoaie de pe malurile raului, la Opresti, iar Gazeta a publicat aceasta actiune civica in incercarea de constientizare a cetatenilor din Stalpeni, a celor care polueaza, desigur.

La vreo saptamana, unul dintre cetatenii satului Opresti, arunca deja o caruta de gunoi in zavoi la punctul numit „La Cruce”. Prins asupra faptului, infractorul si-a carat gunoiul acasa, spune doamna vice Machedon, desi avem mari dubii.

Neluandu-se insa nici o masura coercitiva, oamenii au inteles ca pot polua fara sa fie trasi la raspundere, asa ca azi, in jurul pranzului, un alt cetatean, S. M., Zai cum este numit in comuna, cunoscut in sat ca depoziteaza mereu gunoaie in zavoi, a fost vazut de vecini carand o caruta plina cu resturi menajere in punctul „La Cruce”.

Au fost cetateni care au sunat-o din nou pe doamna vice Machedon care s-a scuzat ca nu are cu ce sa ajunga la Opresti. A fost sunata si Politia locala care a spus, tineti-va bine, ca trebuie anuntata Garda de Mediu si ca omul trebuie prins in fapt. Iar daca cel care polueaza nu este prins asupra faptului, au avertizat saritorii politisti, cetateanul corect care a sunat va fi… amendat.

Cand o afla Zai raspunsul politistilor de la Stalpeni, probabil ca le va rade in nas vecinilor sai si va continua linistit sa polueze. Pentru ca, asa cum spuneam la inceput, la noi faci ce te taie capul pentru ca Stalpeniul e o comuna abandonata total de autoritati.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate