Vine ploaia, bine-mi pare, prin gradini… fochistu’ apare

Scris de Oana Diaconescu
734 vizualizari

In urma articolelor Gazetei de Stalpeni, in care am adus in atentia dumneavoastra si a autoritatilor locale situatia din scolile subordonate Liceului Tehnologic I. C. Petrescu  – Stalpeni, respectiv Scoala Veche si Scoala Generala Livezeni, observam ca lucrurile incep sa se schimbe putin, spre foarte putin.

In cursul zilei de ieri, pe adresa redactiei, au sosit  informatii noi:

La Scoala Livezeni e haos. Doamna coordonator o implora pe doamna director sa trimita pe cineva sa coseasca. Aceasta o refuza in stilul caracteristic, cerandu-i sa se descurce. O suna pe doamna vice, dar ii raspunde ca nu e treaba ei, ci sa ceara ajutorul la liceu.

Tot din aceleasi surse apropiate cadrelor didactice de la Livezeni aflam ca singura persoana care a luat atitudine a fost doamna profesor Catalina Stefan, care a adus de acasa o masina de tuns iarba si a cerut unor elevi sa taie iarba cu ea, acolo unde s-a putut. Ceea ce este drept, nu s-a putut foarte mult, pentru ca nu copiii sunt cei care ar trebui sa se ocupe de buna administrare a scolii.

In acelasi timp, citind articolele Gazetei de Stalpeni si dorind sa ajute si sa actioneze cumva in beneficiul copiilor inscrisi la cele doua scoli, dl. Daniel Dobrisan, presedintele Asociatiei „Stalpeni, comuna noastra!”, a  preluat  initiativa de a coordona cativa voluntari si a solicita acordul autoritatilor de a merge si a cosi iarba in curtile celor doua scoli.

Numai ca surpriza a avut loc in aceasta dimineata, cand, pe o ploaie torentiala, un zgomot de cositoare automatizata s-a auzit in curtea Scolii Livezeni. Surse din aceasta scoala sustin ca domnul temerar si intreprinzator este chiar omul angajat pe functia de fochist la liceu.

Asadar, iata ca se poate! 

Analizand faptele, ne intrebam de ce a fost nevoie sa aducem noi, Gazeta de Stalpeni, in atentia opiniei publice aceasta situatie ca sa se faca ceva? De ce curtile celor doua scoli nu au fost cosite si amenajate pana acum, la timp, in beneficiul copiilor care merg, fizic, la cursuri?  De ce pana acum nu s-a depus niciun efort si abia astazi, pe o vreme ploioasa, s-a gasit aceasta solutie?  Sa fie vorba despre orgoliul nejustificat si dorinta de a ne demonstra noua si ONG-ului „Stalpeni, comuna noastra!” ca nu este nevoie de eforturile voluntarilor? Intreb, nu ca asa ar fi fost.

Va invitam pe dumneavoastra, dragi consateni sa trageti concluziile si, eventual, sa ni le comunicati.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate