[ ADMINISTRAȚIE ] Vine iarna. Cum ne găsește?

Scris de Ionela Birea
176 vizualizari

Oficial, România este poziționată geografic într-o climă temperată, cu 4 anotimpuri. Realitatea din ultimii ani și fenomenul de încălzire globală a scurtat din durata primăverii și toamna și iarna par că vin la pachet, una după alta. Aceasta pare a fi noua realitate la care trebuie să ne adaptăm.

Cu toate acestea, în ultimii 10 ani, deși știu că urmează să vină, autoritățile sunt mereu luate prin surprindere de iarnă. Nu știu cum se întâmplă în alte țări, dar la noi parcă uităm din martie până în octombrie că în noiembrie – decembrie există șansa să ningă. Parcă mereu avem drumuri blocate și ne rupem picioarele pe gheața formată pe trotuare. Și deși nu îmi place mocirla de pe șosele după fiecare ninsoare, știu că intervenția autorităților pentru a se putea circula fără riscuri de accidente este necesară.

Niște oameni inimoși de la Societatea de Drumuri și Poduri Sibiu au decis să plănuiască din timp activitatea de deszăpezire de anul acesta folosindu-se de camerele video din cele 47 de UAT-uri din subordine. Aflați din Presshub detalii complete ale planurilor lor. Personal mi se pare cea mai bună soluție de a „pune la treabă”, în slujba cetățeanului tehnologia cumpărată din taxele și impozitele plătite la stat.

UAT Stâlpeni a cumpărat chiar o sărăriță mecanică, ce va fi livrată în următoarele 2-3 săptămâni, pentru a deszăpezi drumurile din comună în iarna ce vine cu pași repezi. Aceasta va fi tractată probabil de buldoexcavatorul pe care deja primăria îl deține și o vom vedea, dacă ninge, pe străzile și ulițele din comună.

Dacă sărărița ajunge înaintea lui Moș Crăciun, iarna pare a ne găsi pregătiți.

Referinte:

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate