Schimbarea care nu e schimbare

Scris de Daniel Dobrisan
660 vizualizari

Inteleg din convocatorul sedintei de maine a Consiliului Local Stalpeni ca va fi numit un nou administrator al Societatii APA SERV TOP STALPENI. Dar daca tovarasii schimba o persoana cu alta, care actioneaza tot in slujba PSD-ului și nu a cetatenilor, in ce consta de fapt schimbarea?

Intai de toate, haideti sa privim modul in care se fac aceste schimbari. Avem aici prezentarea ultimului punct de pe ordinea de zi:

„8.Proiect de hotarare privind numirea administratorului SC APA SERV TOP STALPENI SRL, avand ca asociat unic Consiliul Local Stalpeni…”

Asadar, noul administrator va fi numit de catre Consiliul Local. Asta in teorie, ca in practica, consilierii locali majoritari vor vota dupa dorinta primarului.

Acum vine intrebarea: daca vechiul administrator a fost numit in acelasi mod ca acum, de catre aceiasi oameni si a raspuns doar in fata aceluiasi partid, atunci cand au aparut probleme sau avarii la reteaua de apa, de ce noul administrator va fi cu ceva diferit? Cum va putea un om sa ia decizii bune, prin asumare proprie, atata timp cat in spate se afla un grup de oameni care ii dicteaza ce sa faca, iar daca acesta nu li se subordoneaza, va fi dat afara?

Din cate am inteles, Pro Romania ar dori sa vina cu o propunere pentru functia de administrator, posibil ca si PNL sa aiba o propunere, insa credeti ca vom avea un rezultat pozitiv, in cazul in care, sa ne imaginam, ca „opozitia” va numi administratorul? Eu spun ca NU pentru ca in acest caz, modul de ocupare al functiei de administrator ar ramane acelasi, singurul lucru care s-ar schimba ar fi partidul.

Daca nu se va schimba nimic si va fi tot o numire, administratorul nu va mai raspunde decat in fata partidului X si, cu siguranta, nu in fata oamenilor, pentru ca postul lui i-a fost oferit de partidul X. Asadar, din start modul acesta de „numire a oamenilor in functii” este gresit pentru ca astfel, oamenii din functii ajung sa se transforme din angajati ai cetatenilor, in angajati ai partidelor. Sau al unui primar.

Care este solutia?

Din punctul meu de vedere, cea mai buna solutie este organizarea cu buna credinta a unui concurs pentru ocuparea functiei de Administrator al Societatii APA SERV TOP STALPENI. Iar in criteriile de participare sa fie introdus criteriul studiilor superioare in Management sau cel putin in domeniul in cauza.

In acest fel, omul care va veni pe postul respectiv va cunoaste domeniul, va avea in spate competenta necesara pentru a conduce o astfel de societate comerciala si, cel mai important lucru, nu va fi nevoit sa raspunda in fata vreunui partid sau al altuia pentru ca niciun partid nu i-a oferit acel post, deci nu este dator decat comunitatii. El si-a castigat postul printr-un concurs bazat pe competenta si pe experienta sa si nu prin cunostintele sale, prin pile sau relatii, ori prin loialitatea sa, cum se practica, daca el ar fi fost numit de primar sau de vreun partid.

Sper ca cineva sa se trezeasca maine in al doisprezecelea ceas si sa propuna organizarea acestui concurs. Nu-i nevoie ca ceilalti sa fie de acord, e de ajuns doar sa vedem un consilier local sau un delegat satesc ca va cere acest lucru pentru ca persoana care ar face asa ceva ar putea fi considerata, din punctul meu de vedere desigur, cu siguranta un om bun.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate