[OPINIE] Premierul, becul și primarul

Scris de Daniel Dobrisan
330 vizualizari

Am citit o declarație a Premierului României, Nicolae Ciucă, în care spune dumnealui că Guvernul României și-a concentrat atenția printre altele pe finanțarea unor proiecte de eficiență energetică de care vor beneficia cetățenii și comunitățile locale.

Mai spune și că pentru reducerea consumului de energie în locuințe, Guvernul României va aloca 400 de milioane de lei pentru a-i ajuta pe cetățeni să-și înlocuiască becurile convenționale cu becuri cu led noi, mai performante și mai economice. Bun, asta e cea ce declară domnul premier, fiind în aceeași notă cu ce apare pe la TV.

În mare, cam asta este imaginea pe care o avem atunci când vine vorba de declarații politice și despre cum sunt prezentate măsurile de pe hârtie. În realitate, la „firul ierbii”, adică în comunitățile locale, cum spune domnul prim-ministru, vorbim de o cu totul altă situație și vom vedea că lucrurile stau diferit.

Acum câteva săptămâni pe strada Zmeurei din satul Rădești s-a ars un bec ce face parte din rețeaua de iluminat public, așa că bunica mea a rugat 2 consilieri locali să transmită mai departe domnului primar al comunei Stâlpeni (sau oricui de la primărie) că becul nu mai funcționează și să rezolve cineva problema.

De-abia după câteva săptămâni un angajat al Primăriei Stâlpeni a reușit să vină „la fața locului” cum se spune, doar că a venit degeaba: a constatat faptul că becul e ars, urmând să se întoarcă într-o altă zi cu un alt bec, pentru a rezolva problema. A trecut de atunci o săptămână și angajatul primăriei nu s-a mai întors…

Așadar, asta este situația reală: pe foaie avem investiții peste investiții, de milioane de lei pentru energie … și așa mai departe, iar în realitate avem un dezinteres total.

PS: Dacă citește cineva din Primăria Stâlpeni acest articol, vă rog, dacă se poate să rezolvați totuși această situație. Știu că nu e o problemă urgentă, dar nici nu necesită vreun mare efort.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate