Nici cand se poate, nu se poate?

Scris de Mircea Petre
828 vizualizari

– Cum ai fost angajat/a la Primarie?

– In urma unui concurs.

– Ce fel de concurs?

– Un concurs de imprejurari.

Cand credeam ca le-am vazut si auzit pe toate in materie de incompetenta, uite ca se intampla alta care ne arata ca prostia zburda mana in mana cu neprofesionalismul la primaria Stalpeni.

Stau si ma intreb: de ce ni se intampla toate noua si cum se face ca toate nulitatile comunei si-au gasit sa fie angajate la Primarie?

Asadar, s-a intamplat ca un cetatean din  comuna sa vrea sa isi bage gaze. Omul stia ca din luna noiembrie 2020, se daduse o hotarare de guvern, prin care, societatile de prestari servicii  in domeniu sunt obligate sa aduca conducta de gaz pana la limita de proprietate in mod gratuit. Tu, solicitantul, trebuie doar sa ceri de la Primarie, doua hartii, dupa care sa le depui la sediul din Pitesti al societatii care face astfel de lucrari si sa astepti sa vina meseriasii.

Destul de simplu si comod.

Teoretic! Pentru ca in ecuatia numita practica, intervin angajatii primariei Stalpeni, toti, unul mai specialist ca altul.

Pe scurt, cetateanul s-a dus cu o cerere la Primarie pe care a inmanat-o unei specialiste, doamna Baicu Laura, inspector in cadrul compartimentului registru agricol si fond funciar, careia i-a explicat despre ce este vorba.

Pai, incepe doamna specialista dupa vreo cinci minute de aprofundare a situatiei, trebuie sa platiti o taxa ca sa va traga conducta la gard.

Sa platesc o taxa? intreaba nedumerit cetateanul, gandindu-se ca totusi nu e bine sa vii la Primaria din Stalpeni inainte de a-ti da cu mir la iesirea pe usa si o zi de liturghie, cu o duminica inainte, la Sfanta Biserica. O taxa pentru ce, ca stiu ca s-a dat o hotarare de guvern ca e gratuit pana la gard.

A fost, nene, da’ s-a schimbat, ce sti matale? contreaza atotcunoscator specialista.

Doamne, ia-ma! S-a schimbat? intreaba pierdut omul. Cand?

Din 15 martie, anu’ asta nene. Pai vedeti daca nu le aveti cu legile? Platesti, iti trage gaze, nu platesti, nu iti trage gaze. Clar? se asigura superior angajata Primariei ca a fost perceputa drept una care „le are cu legile” .

– Doamna, dati-mi totusi hartiile alea si o sa ma duc eu la Pitesti, la cei de la gaze, poate ma ajuta ei, acolo, mai incearca umil omul.

– Nene, legea e lege, ca daca nici noi la Primarie n-om sti legile… Bine, fie. Dar sa nu zici ca nu ti-am zis si te-ai dus degeaba.

Primeste cetateanul hartiile cerute, se duce la Pitesti la societatea de gaze si surpriza… angajatii de acolo ii primesc actele si ii spun omului ca e luat in evidenta si ca urmeaza sa vina muncitorii sa-i traga teava de gaz la poarta.

Pai si cat trebuie sa platesc? intreaba sovaielnic.

– Nimic, e gratuit. Nu stiti ca s-a dat o hotarare de guvern anul trecut?

Omul stia, ca de aia venise, ca sa beneficieze de oportunitatea oferita de guvern. Ceea ce nu stia, era ca cireada de specialisti din primaria de la Stalpeni sunt lemn de frasin pe specialitatea pentru care au fost angajati pe bani multi.

Si nici nu se poate altfel la noi in comuna, pentru ca angajarile la primaria din Stalpeni se fac in urma unui riguros concurs, cu un competent juriu alcatuit dintr-un singur membru, primarul Serbanoiu si cu o singura intrebare de baraj: cu cine din Primarie esti neam?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate