Filme cu prosti la Cinema Primaria Stalpeni

Scris de Mircea Petre
679 vizualizari

De departe cea mai ineficienta, toxica si agresiva dintre cate s-au perindat pe la Stalpeni, administratia Serbanoiu ne dovedeste constant ca poate putin si, atunci cand face, face prost. Ne arata ca nu a avut niciodata si nici nu pare a avea in viitor solutii pentru redresarea economica si sociala a comunei.

Una dintre componentele acestui dezastru este insasi aparatul de specialitate al primarului. Incompetenta crasa, prostia fara de margini, reaua credinta si relatiile de nepotism par a fi criteriile dupa care se fac angajarile in primarie.

Daca  fostul primar, Nelu Popa, lucra cu vreo 9 oamenii acum, actualul primar Gabi Serbanoiu, a inghesuit prin birourile ramase deja putine si neincapatoare, aproape 30 de angajati. Care fac cam ce faceau si ceilalti 9, poate chiar mai putin decat ei. Si ca sa nu parem „total rupti de realitate” va prezentam un caz, pe cat de real, pe atat de halucinant.

Un cetatean din Stalpeni s-a dus la primarie sa plateasca taxa pe terenul agricol si pe autoturismul proprietate pesonala. Terenul si masina nu erau pe numele lui, ci pe al fratelui care locuia la Mioveni, dar omul a vrut sa dea o mana de autor, dat fiind faptul ca fratele lucra la uzina Dacia si nu avea timp sa ajunga la Stalpeni. A platit concetateanul nostru conform calculelor facute de unul dintre angajati, a primit chitante si a plecat acasa multumit.

A doua zi – si de aici va rog sa fiti atenti, pentru ca incepem ceea ce putem numi fara dubii „film cu prosti” -, soseste la Stalpeni si fratele de la Mioveni. Si, din discutie in discutie, isi aminteste fratele de la Mioveni si ca a trecut pe la primarie si ca si-a platit taxele pe pamant si pe masina.

Ce? Cum adica ai platit taxa pe pamant si pe masina daca ti le-am platit eu, ieri? l-a intreabat nedumerit fratele de la Stalpeni.

Cum adica ai platit tu ieri, cand am trecut eu azi pe la Primarie si mi-am platit taxele? raspunde cel de la Mioveni.

Cum ai platit azi, cand am platit eu ieri? Uite chitanta!

Uite-o si tu pe a mea!

Intelegeti cum sta treaba? Amandoi fratii platisera cate o taxa, pentru acelasi teren si pentru aceeasi masina, la distanta de o zi. Si primaria le-a luat bucuroasa banii la amandoi. Si asta nu e tot. Primul platise 56 de lei, iar celui de-al doilea i se cerusera, incredibil, 65 de lei. Pentru aceeasi masina.

Desigur ca cei doi au mers la Primarie sa ceara respectivului angajat al administratiei Serbanoiu explicatii. Pus in fata evidentelor incontestable, adica a chitantelor scrise de mana lui, „distratul” angajat a raspuns nevinovat: nu ma pricep deloc la calculatoare. Cu alte cuvinte, „iertati-ma!, sunt cam incompetent”.

Bine, nu te pricepi, dar asta nu e vina noastra. Ce face acum? il intreaba unul dintre frati.

Pai… lasati si voi taxa platita pentru la anul, vine solutia „profesionistului” de la ghiseu.

Cum oamenii au refuzat, angajatul de la taxe le-a spus ca o sa treaca el in curand pe la ei pe acasa sa le aduca banii. Daca a trecut sau nu, asta nu mai stim, dar ii reamintim prin acest articol la gazeta.

Acum, noi suntem datori sa presupunem: in cazul in care cei doi frati nu s-ar fi intalnit si nu ar fi adus discutia despre taxe, una dintre sumele platite ar fi incaput in buzunarul cuiva? Oare diferenta de la 56 la 65 de lei s-ar fi volatilizat si ea. Pentru ca totul pare posibil la Stalpeni.

Cum spunem de atata timp, standardul profesional al angajatilor Primariei este foarte jos, iar singurele criterii de care pare ca se tine seama la angajari au fost si sunt „pretenia”, ori mai bine spus „tovarasia” cu primarul Serbanoiu, respectiv rubedeniile din Primarie si simpatia pentru PSD.

foto: freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate