Promisiuni, promisiuni, promisiuni

Scris de Mircea Petre
448 vizualizari

Facerea, Capitolul 1. Si a zis Dumnezeu:

„Sa fie lumina!”

Si s-a facut lumina. Si a vazut Dumnezeu ca e buna lumina si a despartit Dumnezeu lumina de intuneric. Lumina a numit-o Dumnezeu ziua, iar intunericul l-a numit noapte.

Inaintea sarbatorilor de iarna, un grup de oameni inimosi si darnici, mergeau la „casa” unui om al strazii aciuat in fostul sediu al stadionului de fotbal Forestierul (sau in ce a mai ramas din el).

S-a facut la timpul ala o cheta si cu banii adunati i s-au dus omului lemne, mancare, i-a fost cumparata o soba, ce mai, o initiativa demna de toata lauda. S-a vorbit mult la timpul acela, pe grupul „Stalpeni,comuna noastra”, despre situatia omului si bine ca s-a vorbit pentru ca oamenii au aflat si au empatizat cu situatia dificila in care se gasea un semen de-al lor.

Pe la noi e o vorba din batrani: te bagi ca musca in c***l calului. Fix asa s-a varat in respectiva actiune si primarul Gabi Serbanoiu cu un angajament pe cat de populist pe atat de mincinos.

„Saptamana viitoare v-a avea si lumina”

brava primarul si aplaudacii de serviciu s-au grabit cu ovatiile si linguselile obisnuite. De atunci a trecut aproape o luna si „Dumnezeul local”, primarul Gabi Serbanoiu, datatorul de lumina, a uitat cu seninatate de promisiune.

Tot asa a promis in alta ocazie, o caruta de lemne altui nevoias si la fel de deloc s-a tinut de cuvant. Iar exemplele ar putea continua pentru ca toata activitatea domnului primar se reduce la multe, foarte multe vorbe fara fapte. Campaniile electorale ii sunt pline de promisiuni pe deplin realizabile, dar neonorate.

„Siguranta unui trai mai bun” era sloganul triumfalist, dar gaunos sub care Serbanoiu a castigat alegerile locale, cu un scor jenant de slab, dar castigate. Trai bun pentru cine?

„Si a vazut Dumnezeu ca este buna lumina”. . .

am vazut si noi Doamne, dar e inca intuneric la primaria Stalpeni, iar lumanarica de la capatul tunelului e departe, Doamne, ca sa nu mai vorbim de pesedeii astea care tot sufla sa o stinga si pe aia. . .

 

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate