[MINUNE LA STÂLPENI] Teren sintetic, dar acoperit cu iarbă naturală

Scris de Daniel Dobrisan
202 vizualizari

Consilierul local Constantin Cuțic a criticat la dezbaterea bugetului pentru anul 2024 de la Rădești, una dintre investițiile propuse de primarul Gabi Șerbănoiu, aceasta constând în realizarea unui teren de sport de minifotbal. Investiția este descrisă de primar în stilul său caracteristic, în care nu se înțelege nimic, dar, printre „deci” și „așa mai departe”, am înțeles că primarul dorește să realizeze un teren de fotbal la Școala Livezeni, cu teren sintetic pe coperta proiectului, dar cu iarbă naturală în realitate.

Iată ce spune consilierul local Cuțic pe Facebook despre ceea ce vrea să facă edilul comunei: „Una dintre cele mai mari investiții propuse de primarul Șerbănoiu în comuna Stâlpeni pentru anul acesta o reprezintă realizarea unui teren de sport de dimensiuni mici (minifotbal) cca. 30mL/15ml. El va fi din pământ acoperit cu iarbă naturală și nici gând unul sintetic, așa cum îl denumește primarul.”

Totodată aflăm de la Cuțic că valoarea acestei investiții se va ridica la peste 6 miliarde lei vechi și, cel mai important, că investiția se va face exclusiv din bugetul Consiliului Local Stâlpeni. Asta în condițiile în care, mai spune același consilier local, Stadionul „Forestierul”, deși era teren aflat în procedură de licitație, Primăria Stâlpeni nu a fost interesată să-l achiziționeze. La fel cum, adaug eu, nu s-a dorit nici să se cumpere Clubul Forestierul, intrat între timp în patrimoniul familiei Șerbănoiu.

„După cum știți „STADIONUL FORESTIERUL”, care reprezenta un simbol pentru comuna Stâlpeni, a fost achiziționat în urmă cu doi ani de către o persoană fizică la un preț mult mai mic decât această investiție, fără ca domnul Primar să fie interesat de acest lucru, chiar dacă au existat numeroase solicitări în acest sens, atât din partea mea cât și a altor persoane din comună” a adăugat Cuțic în intervenția sa pe rețeaua de socializare.

Despre achiziționarea Stadionului Forestierul s-a scris și aici la Gazetă în data de 07.02.2021 unde am arătat când va avea loc licitația, unde se va desfășura și care este prețul de pornire. Ulterior, așa cum spune și Cuțic, terenul a fost achiziționat de către o persoană fizică care îl va folosi în interes propriu.

Primarul Șerbănoiu a arătat că acest proiect are ca scop susținerea sportului printre cetățenii comunei. În realitate, investiția aceasta este una nejustificat de mare având în vedere că va fi un teren de iarbă, nu sintetic, ceea ce va mări costurile pentru întreținerea lui, iar în lipsa unei mentenanțe adecvate, va duce la dispariția ei în câțiva ani din cauza iernii sau a caniculei.

Concomitent cu acest aspect trebuie privită și sursa financiară. Un astfel de proiect trebuia construit fie cu fonduri europene, fie cu programe Guvernamentale, iar Consiliul Local Stâlpeni doar să aprobe cofinanțarea, terenul putând fi construit cu un efort mai mic de la bugetul local.

Dar după atâția ani, privind și peste drum la costurile de sute de mii de euro înghițite nejustificat de Căminul Livezeni, ne-am obișnuit ca primarul Șerbănoiu să facă investiții puține, slab calitative, dar pe mulți bani.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate