[COMUNICARE] Investiții în educație la Stâlpeni și la Țițești

Scris de Daniel Dobrisan
229 vizualizari

Primăria Stâlpeni și primarul Gheorghe Savu din Țițești au adoptat abordări diferite în comunicarea privind pregătirile pentru noul an școlar.

În Stâlpeni, anunțul a fost făcut în numele primăriei, care a menționat începerea lucrărilor de reparații la Școala Livezeni și alocarea a 70.000 de lei din bugetul local pentru toate unitățile de învățământ din comună. Comunicarea a fost formală, inpersonală și concentrată pe informații seci, bazate pe cifre alocate și nu pe finalitatea investițiilor.

„S-au început lucrările de reparații curente la Școala Livezeni pentru începerea în condiții optime a anului școlar 2023- 2024. Menționăm că au fost alocați din bugetul local 70.000 lei pentru reparații în toate unitățile de învățământ din comună.”

Pe de altă parte, la Țițești, primarul Gheorghe Savu a comunicat direct cu cetățenii prin intermediul unei postări. Acesta a anunțat noi investiții în educație pentru comuna sa și a oferit detalii despre aceste investiții. A menționat în mod explicit că se intenționează dotarea unităților de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, prezentând astfel o imagine mai detaliată și transparentă a planurilor sale pentru educație.

“… am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea completă a întregului sistem de învățământ din comuna noastră, inclusiv Școala I.C. Lăzărescu și toate unitățile aflate în subordinea sa, precum Țițești, Valea Mânăstirii și Valea Stânii. Acest proiect presupune dotarea lor cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale de ultimă generație.”

Nu pot să nu remarc diferențele de comunicare. În timp ce la Stâlpeni comunicarea se face prin instituție, prin sume alocate și cam atât, la Țițești, comunicarea se face direct de către primar, fiind prezentate investițiile pe de-a întregul: ce se va achiziționa, ce se va dota și ce presupune această modernizare.

Dacă vă întrebați de ce există aceste diferențe și de ce într-o parte arată mai bine iar în alta mai rău, este pentru că la Țițești regăsim un primar de bună credință implicat și în slujba cetățenilor, în timp ce la Stâlpeni regăsim un primar și cam atât.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate