A slujit comuna, nu partidul

Scris de Madalina Andrei
1,K vizualizari

M-am gandit sa scriu o scurta istorioara despre un fost primar, cu multi ani in urma. A „pastorit” comuna Radesti, cu satele, Opresti, Pitigaia si bineinteles, Radesti.

Primarul se numea Victor Ilie si a fost bunicul meu. Ca sa fie numit primar a trebuit sa se inscrie in partidul comunist, dar acesta a fost singurul compromis facut de catre el.

Om mandru si drept, bunicul povestea, cu drag, ca toata ziua si-o petrecea ori la Primarie, ori prin sate, unde era de munca. In satul Opresti, a facut scoala, sa aibe unde sa invete copiii, a construit cooperativa de consum (magazin pentru cei tineri). Oar in Radesti, de asemenea, a mai facut o scoala cu 4 clase si magazin, iar in Pitigaia, a introdus Iluminatul public.

Erau vremuri grele, dar se mandrea cu reusitele lui.

Apoi s-a facut sedinta la partid. Nu l-au mai ales pentru ca nu a slujit „cum trebuie” partidul. A slujit comuna si oamenii pentru ca daca nu ar fi muncit cinstit si corect, cum ar mai fi stat in fata oamenilor?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate